Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 16/1/2011




Συνδημότες & συνδημότισσες.

    Η δημοτική κίνηση «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» συνεπής  με τα λεγόμενά της για  αμφίδρομη  ενημέρωση τοποθετούμαστε πάνω στις τελευταίες εξελίξεις.
    Καταρχήν όσον αφορά τις αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου (Ν.Σ) που πάρθηκαν τη Τρίτη 21/12/2010 και αφορούσαν γνωμοδοτήσεις σε μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για εργασίες μεταλλευτικών δραστηριοτήτων προσφύγαμε δια του εκπροσώπου μας Δημοτικού Συμβούλου Δ. Δελφών Παν. Μέγκου στην επιτροπή του άρθρου 18 της Περιφ. Στερ. Ελλάδας ζητώντας την ακύρωση τους για τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους όπως τοποθετηθήκαμε και στο Ν.Σ. και με προηγούμενο  δελτίο τύπου της κίνησης μας.

   Στις 9/1/2011 το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δελφών συνεδρίασε για πρώτη φορά με θέματα την εκλογή προεδρείου και την εκλογή α) Οικονομικής επιτροπής και β) επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
   Την ίδια μέρα, όπως είχαμε ενημερωθεί από τις 2/1/2011, το σώμα του δημοτικού συμβουλίου συγκαλέστηκε σε συνεδρίαση με δύο κατεπείγοντα θέματα:
1.Την έναρξη λειτουργίας Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου, και
2.Τον ορισμό υπαλλήλου που θα εκπροσωπεί την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου.
   Στην συνεδρίαση αυτή προστέθηκαν απροειδοποίητα τρία (3) ακόμα θέματα ως κατεπείγοντα:
1.Η Αντικατάσταση του Δικτύου Ύδρευσης της Ιτέας,
2.Η ολοκλήρωση και αναβάθμιση του Αποχετευτικού Δικτύου Ιτέας – Κίρρας.
3.Η ολοκλήρωση του Αποχετευτικού Δικτύου Γαλαξιδίου.
   Είναι σίγουρο ότι στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν και άλλα σοβαρά θέματα που θα απασχολήσουν το δημοτικό συμβούλιο.
   Όσο σοβαρά όμως και αν είναι, η διαδικασία εισαγωγής τους προς συζήτηση, δεν μπορεί να καταστρατηγεί αυτή καθαυτή την ύπαρξη και λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου ως ανώτατο αποφασιστικό όργανο του Δήμου.
   Τα μέλη του πρέπει προφανώς να γνωρίζουν τι καλούνται να ψηφίσουν και όχι τους τίτλους των θεμάτων.
     Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι άμεσα οι δημοτικοί σύμβουλοι θα λάμβαναν φάκελο με τα ενημερωτικά στοιχεία, μια βδομάδα μετά κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει.
   Θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι για μας η κοινωνία υπάρχει και αυτή πρέπει να καθορίζει άμεσα τις προτεραιότητες της με τον δημοκρατικότερο τρόπο.
   Δεν είναι δυνατόν δύο ημέρες πριν τη συνεδρίαση να γνωρίζουν τα προς συζήτηση  θέματα κάποιοι (!!!)πολίτες εκτός δημοτικού συμβουλίου χωρίς να τα γνωρίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι.
   Είναι προφανές, πως προτάσεις για  έργα εκατομμυρίων ευρώ (που αν και όταν τελειώσουν θα επηρεάζουν την καθημερινή ζωή των δημοτών) πρέπει να συζητούνται και εγκρίνονται από τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες, από τους δημ. συμβούλους και από συνελεύσεις ενδιαφερόμενων φορέων και πολιτών.

    Ίσως κάποιοι ελπίζουν στην κοινωνία της συνήθειας.
     Εμείς νοιαζόμαστε για την κοινωνία της αλληλεγγύης.


ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ….

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου