Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010

Συγκέντρωση της πρωτοβουλίας "Πολίτες στο Προσκήνιο"

Την Κυριακή στις 11:00 στο Κυριακοπούλειο στην Ιτέα θα συγκεντρωθούμε οι
"Πολίτες στο Προσκήνιο"
για να συζητήσουμε και να παρουσιάσουμε τις βασικές μας θέσεις.
Μια πολύ μεγάλη συμμετοχική διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει  φτάνει σε έναν βασικό σταθμό.
Θα παρουσιάσουμε ένα κείμενο που θα αποτελέσει την βάση της συζήτησης για την διακήρυξή μας.
Καλούμε όλους τους  πολίτες να στηρίξουν και να συμμετέχουν στην προσπάθειά αυτή και να την κάνουν δικιά τους προσπάθεια.
Ακολουθεί το κείμενο βάση του οποίου θα μπορείτε να τοποθετηθείτε και να κάνετε τις παρατηρήσεις σας...«ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»

Όλοι εμείς που συντάξαμε αυτήν την διακήρυξη καταλαβαίνουμε τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος μας.
Μετά την οργή, την αγανάκτηση και την απογοήτευση για την πολιτική και οικονομική χρεοκοπία που μας οδήγησαν τα κόμματα που κυβέρνησαν και η πολιτική τους, δεν μένει τίποτα άλλο να περιμένουμε παρά να βγούμε μπροστά.
Ήρθε η ώρα να βγούμε οι Πολίτες στο Προσκήνιο.

Είμαστε ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ!
Άνθρωποι απλοί και ελεύθεροι, που ζουν σε αυτό τον τόπο. Άνθρωποι με τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τα ίδια θέλω..
Άνθρωποι με όρεξη για να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον γι αυτούς και για τα παιδιά τους, να χτίσουν πάνω σε ό,τι δημιούργησαν οι προηγούμενες γενιές, με πάθος για την αλήθεια, την τιμιότητα και με απέχθεια για το ψέμα, την κομπίνα και το κλέψιμο.
Νοιαζόμαστε για την πρόοδο αυτού του τόπου, διότι πολύ απλά αυτή η μικρή γωνιά της χώρας μας, αυτός ο τόπος είναι το σπίτι μας!
Γνωριστήκαμε το προηγούμενο διάστημα στους αγώνες της περιοχής μας για την προστασία του περιβάλλοντος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και ανταμώσαμε με όσους μέσα από συλλόγους και πρωτοβουλίες προσπάθησαν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε.
Είμαστε άνθρωποι που εδώ και καιρό μας έχουν «δέσει» τα προβλήματα και η κοινή δράση όπως και χιλιάδες άλλους που αγωνίζονται σε όλη την Ελλάδα, και δεν μπορούν να μας χωρίσουν οι πολιτικές, τις περισσότερες φορές, επίπλαστες διαφορές

Αποφασίσαμε να λειτουργήσουμε με μια συλλογική διαδικασία ώστε να παρέμβουμε στα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Κατεβαίνουμε με καθαρή συνείδηση και καθαρή καρδιά στις εκλογές με Υποψήφιο Δήμαρχο που θα αποφασίσουμε Συλλογικά.

Εδώ που φτάσαμε μόνο ενωμένοι όλοι οι πολίτες, αν δραστηριοποιηθούν, μπορούν να αντισταθούν στο ρεύμα που μας παρέσυρε στην καταστροφή και να δώσουν ξανά την ελπίδα.

Αλλάζουμε μυαλά και ρότα. Οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ.

Ήρθε η ώρα να «αποστρατεύσουμε» όλους όσους διαχειρίστηκαν την τύχη του τόπου μας όλα αυτά τα χρόνια και παρέδωσαν τον πλούτο του στους λίγους, ενώ σε μας άφησαν μόνο τα χρέη.

Ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε οι ίδιοι οι πολίτες να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ!


Τόσα χρόνια, οι ίδιοι που πάλι σήμερα διεκδικούν την ψήφο μας, δεν κατάφεραν να κρατήσουν στον τόπο μας τις νέες γενιές, να δώσουν την ελάχιστη πνοή ανάπτυξης.
Σε ένα τόπο προικισμένο από την φύση και την ιστορία.
Τις Κρατικές και τις Κοινοτικές ενισχύσεις τις σπατάλησαν, χωρίς κοινωνική αποτελεσματικότητα.
Με την κίνηση «Πολίτες στο Προσκήνιο» δίνεται μια μοναδική ευκαιρία να αναδείξουμε στην τοπική αυτοδιοίκηση, ανθρώπους που πραγματικά νοιάζονται για τον τόπο και τους κατοίκους του και γι’ αυτό ζητάμε και επιδιώκουμε την συμμετοχή όλων.

Ζητάμε να υποστηρίξετε την προσπάθειά μας, γιατί όλες οι άλλες επιλογές είναι δοκιμασμένες συνταγές που έχουν αποτύχει και μας έφεραν στην καταστροφή.
ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Ξεχάστε τους Δημάρχους που ξέρατε που ξόδευαν τα λεφτά του κράτους για να κάνουν το «κομμάτι» τους...Με τον Καλλικράτη, η κρατική χρηματοδότηση σχεδόν εκμηδενίζεται! Οι Δήμοι θα αντιμετωπίσουν ακόμα και το ενδεχόμενο πτώχευσης, εάν δεν βρουν άλλους τρόπους να αποκτήσουν έσοδα.
Αναρωτηθείτε λοιπόν τι θα κάνουν οι γνωστοί κομματικοί υποψήφιοι από εδώ και πέρα; Πού θα βρουν τα χρήματα; ποιόν θα φωνάξουν και πάλι να σηκώσει το βάρος;
• Θα αυξήσουν τα δημοτικά τέλη; Πόσο και για ποιους;
• Θα κλείσουν δημοτικές επιχειρήσεις πρόνοιας (π.χ. ΚΑΠΗ, βρεφονηπιακοί σταθμοί, μικρές νοσοκομειακές μονάδες);
• Τι θα γίνει με τη συντήρηση των Δημόσιων Σχολείων;
• Πώς θα συντηρούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις;
Πώς θα χρηματοδοτήσουν έργα αναβάθμισης του περιβάλλοντος, έργα υποδομής, Ακούστε καλά τι θα σας πουν και πώς θα σας απαντήσουν. Ο ένας, θα σας πει έχω άκρες στην κυβέρνηση, να διεκδικήσω μερικά χρήματα παραπάνω», αλλά εσένα θα φωνάξει να πληρώσεις πάλι. Ο άλλος θα σας πει ότι είναι με την μελλοντική κυβέρνηση, αλλά ποιος εμπιστεύεται το μέλλον σε αυτούς που δημιούργησαν το θλιβερό παρόν; Αυτό που θα συμβεί είναι ότι την επόμενη ημέρα περιφρονώντας τους πολίτες θα κονταροχτυπιούνται για το πόσους Δήμαρχους ελέγχει το κάθε μεγάλο κόμμα και θα απεργάζονται πως θα ρίξουν και πάλι τα βάρη στους πολίτες.

Το επόμενο διάστημα το κράτος θα κρατά τους φόρους μας, για να τους δίνει στους τραπεζίτες και οι Δήμοι θα κληθούν με τα λίγα χρήματα που θα τους απομείνουν σε μεγαλύτερο άνοιγμά τους στην αγορά και στην σύμπραξή τους με τους ιδιώτες. Η μέχρι τώρα εμπειρία των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στα διάφορα κοινωφελή έργα είναι ότι το κράτος πληρώνει όλες τις δαπάνες και οι επιχειρηματίες εισπράττουν.

Εμείς θέλουμε το Κράτος μέσα από τους φόρους μας να εξακολουθεί να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του. Τα χρήματα του Δήμου να πηγαίνουν για τις ανάγκες των Δημοτών και όχι για να εξυπηρετούν τις ανάγκες των ισχυρών επιχειρηματιών, που έχουν πρόσβαση στην Δημοτική εξουσία.

Αν έχετε βαρεθεί όλα τα γνωστά εδώ και χρόνια επιχειρήματα, αυτής της πολιτικής που περιφρονεί τις ανάγκες μας, έχετε τον λόγο για να μας υποστηρίξετε!

Δεν ζητάμε μια-δυο έδρες, ζητάμε το Δήμο ολόκληρο. Ζητάμε τη στήριξη σας για να δουλέψουμε να αγωνιστούμε όλοι μαζί σοβαρά και να πάμε μπροστά!Θέλουμε μαζί μας και άλλους ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ που να παλέψουν για:

1.ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΠΡΟΝΟΙΑ
• Ένα Δήμο λαϊκό – συμμετοχικό, με την ουσιαστική συμμετοχή μέσα από Συνελεύσεις των κοινωνικών φορέων, των τοπικών κινημάτων, όλων των πολιτών.
• Ένα Δήμο που θα νοιάζεται για τον άνθρωπο, και το μέτρο του πολιτισμού του θα είναι η φροντίδα των ασθενέστερων ομάδων.
• Ανάπτυξη υπηρεσιών πρόνοιας, με ιδιαίτερες ευαισθησίες για τις κατώτερες εισοδηματικές τάξεις που θα εκφράζονται και στην πολιτική των Τελών και των Δικαιωμάτων.
2.ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
• Ένα Δήμο με διαφάνεια στη λειτουργία του και διαδικασίες ελέγχου όλων των πράξεων του.
• Ένα Δήμο σύγχρονο, που επιβάλλει την υιοθέτηση των αρχών του προγραμματικού προϋπολογισμού, που σημαίνει προϋπολογισμός ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ σε αντίθεση με τον σημερινό προϋπολογισμό ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ.
• Ένα Δήμο αποτελεσματικό και ευέλικτο που θα απλοποιήσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.
• Ένα Δήμο που θα έχει εκλείψει η διάχυτη καχυποψία μεταξύ των διαμερισμάτων και των δημοτών του, αποτέλεσμα παλιότερων ιστορικών τοπικιστικών αντιθέσεων, αλλά και μικροκομματικών και προσωπικών σκοπιμοτήτων και στρατηγικών.
3.ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
• Ένα Δήμο ενεργό αρωγό των τοπικών παραγωγικών δυνατοτήτων, με την προώθηση των τοπικών προϊόντων και την ενίσχυση των παραγωγών.
• Ένα Δήμο που θα αξιοποιήσει τις τελευταίες τεχνολογίες προς όφελος του συνόλου των πολιτών, ενσωματώνοντας τα διαδικτυακά επιτεύγματα πρώτα στις δικές του λειτουργίες.
• Ένα Δήμο με οικολογικό προσανατολισμό στις δράσεις του. Που θα φροντίζει για την Προστασία του θαλάσσιου, του δασικού και του ορεινού περιβάλλοντος. Που δεν θα παραβλέπει το γεγονός πως αρκετές περιοχές του προστατεύονται ήδη από τη διεθνή συνθήκη Natura.
• Ένα Δήμο υποστηρικτή και ενθαρρυντή των τοπικών κυττάρων πολιτιστικής και αθλητικής δημιουργίας και δραστηριότητας, και δε θα σπαταλά δημόσιο χρήμα σε δραστηριότητες βιτρίνας και επαγγελματικού πολυθεάματος.
• Ένα Δήμο διεκδικητικό απέναντι στις άλλες βαθμίδες της Διοίκησης και της κρατικής εξουσίας για ζητήματα που αφορούν το Δήμο.
• Ένα Δήμο που θα ένα ολοκληρωμένο οδικό σύστημα για την εξασφάλιση της προσπελασιμότητας του συνόλου του Δήμου
Δεν υπάρχει περιθώριο ανοχής. Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, να απεγκλωβιστούμε, να αναλάβουμε Εμείς οι Πολίτες την πρωτοβουλία να παραμερίσουμε όλους αυτούς που απέτυχαν.
Οι δεκάδες υποψηφιότητες των πολιτών που απαιτεί ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» για την δημιουργία ψηφοδελτίου στον Δήμο μας, ας γίνουν αφορμή για να συνεργαστούν περισσότεροι πολίτες που θα παλέψουν για δημοκρατική διέξοδο, γεμίζοντας το πολιτικό κενό γιατί πλέον
Προοπτική Υπάρχει μόνο μέσα από την Κοινωνία και τους ενεργούς πολίτες της.

3 σχόλια:

 1. Για όσους βιάζονται να τοποθετηθούν υπάρχουν και τα σχόλια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με όσα αναφέρονται στο κείμενο. Θα ήθελα όμως μια διευκρίνιση: με δεδομένη τη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης, με ποιο τρόπο σκέφτεστε να αναπληρώσετε τα έσοδα;
  Γιατί -από ό,τι αντιλαμβάνομαι- από τις παρακάτω παραγράφους του κειμένου (σε εισαγωγικά) το να συνεργαστείτε με ιδιωτικές εταιρείες δεν το συζητάτε καν...

  Ευχαριστώ, και καλή επιτυχία!


  "...Η μέχρι τώρα εμπειρία των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στα διάφορα κοινωφελή έργα είναι ότι το κράτος πληρώνει όλες τις δαπάνες και οι επιχειρηματίες εισπράττουν...

  ... Τα χρήματα του Δήμου να πηγαίνουν για τις ανάγκες των Δημοτών και όχι για να εξυπηρετούν τις ανάγκες των ισχυρών επιχειρηματιών, που έχουν πρόσβαση στην Δημοτική εξουσία..."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η κίνησή μας φιλοδοξεί να είναι μέρος ενός κινήματος που θα διεκδικεί πίσω τα χρήματα απο τον Κρατικό προϋπολογισμό που πηγαίνουν τώρα στους Τραπεζίτες.
  Δεν δεχόμαστε μοιρολατρικά αυτήν την πολιτική και θα είμαστε μέρος του κινήματος αντίστασης σε αυτήν.
  Δηλαδή όταν περικόπτεται η χρηματοδότηση μιας υπηρεσίας που θα οδηγήσει στην ουσία στην κατάργηση της υπηρεσίας και την απόλυση των υπάλληλων, αυτό θα σημαίνει για μας την συμπαράσταση στους αγώνες των εργαζομένων και την συμμετοχή στον αγώνα που θα θέλει να ασκήσει πίεση στο κράτος να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τους πολίτες.
  Από εκεί και πέρα υπάρχει η δυνατότητα αλλαγή των προτεραιοτήτων χρηματοδότησης στα υπάρχοντα χρήματα του Δήμου και η πρόκριση της εκπλήρωσης των αναγκών των Δημοτών απο την εκπλήρωση των συμφερόντων των επιχειρηματιών που κάνουν σήμερα οι Δήμαρχοι. Ένα σωρό κονδύλια πηγαίνουν στους ίδιους και τους ίδιους ανθρώπους συνέχεια χωρίς να ανταποκρίνεται αυτό στις ανάγκες του Δήμου.
  Αντί να μοιράζουμε έτσι την μερίδα του λέοντος στους διαπλεκόμενους, και να αφήνουμε τους πιο αδύναμους εκτεθειμένους, θα μπορούσαμε να μοιράσουμε τα χρήματα του Δήμου όπως το κάνουμε στην οικογένεια μας ενισχύοντας αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη.
  Τελικά η ύπαρξη δυνατότητας φορολόγησης από τους Δήμους δίνει την δυνατότητα στον Δήμο να ζητήσει χρήματα από τους πιο ισχυρούς για να τα δώσει σε αυτούς που δεν έχουν την δυνατότητα, γι αυτό τα επιχειρηματικά συμφέροντα ετοιμάζουν δικούς τους υποψήφιους ώστε να μην διανοηθούν να τους αγγίξουν.
  Αυτές είναι μερικές σκέψεις για το θέμα, δεν έχουμε μηχάνημα να κόβουμε χρήματα έχουμε όμως την θέληση να μπουν οι ανάγκες των πολιτών στο προσκήνιο

  Αποστόλης Τσιάμης

  ΑπάντησηΔιαγραφή