Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της κίνησης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»

Η κόκκινη τοξική λάσπη, ο Κορινθιακός και η τοπική αυτοδιοίκηση

Σε μια προεκλογική περίοδο που «ρυπαίνει» βάναυσα τον κοινό νου των συμπολιτών μας οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» συνεπείς στο πρόταγμά τους για τη γνήσια έκφραση των μη αντιπροσωπευομένων πολιτών και τη μαχητική διεκδίκηση καλύτερων όρων ζωής και βιώσιμης ανάπτυξης επιλέγουν να επιμένουν στα ουσιώδη.
          Η βόμβα της τοξικής λάσπης αφυπνίζει συνειδήσεις και θέτει τα πράγματα στις αληθινές τους διαστάσεις. Στην Ουγγαρία εξ αιτίας της διαρροής του βιομηχανικού αυτού καταλοίπου από εργοστάσιο αλουμίνας συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους, άλλοι αγνοούνται και πάνω από 120 νοσηλεύονται τη στιγμή που απαιτείται τουλάχιστον ένας χρόνος για το καθαρισμό της.
          Στον Κορινθιακό αντίστοιχα –έναν από τους τρεις πιο μολυσμένους κόλπους στην Ελλάδα – επί δεκαετίες «εναποτίθενται» πάνω από μισό εκατομμύριο τόνοι «κόκκινης λάσπης» ετησίως από τις μεταλλευτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται –έως και λυμαίνονται- τη περιοχή μας.
          Οι επιπτώσεις είναι πέρα από προφανείς. Τόσο για την υγεία των κατοίκων της περιοχής όσο και για τον τορπιλισμό κάθε αναπτυξιακής προοπτικής. Η ενεργητική και διεκδικητική παρουσία των πολιτών του τόπου μας δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει.
          Οι αρμόδιοι σιωπούν και συγκαλύπτουν. Ίσως γιατί αποτελούν τους «κατάλληλους» ανθρώπους στην «κατάλληλη»  θέση. Εν όψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»:
·         Καλούν τους συνδυασμούς και τις παρατάξεις που διεκδικούν την ψήφο και τη στήριξη των συμπολιτών μας να τοποθετηθούν προγραμματικά κατά τρόπο κρυστάλλινο απέναντι στο μείζον αυτό πρόβλημα που ταλανίζει το νομό μας προκειμένου ο πολίτης να σταθμίσει τις προτεραιότητες και τις επιλογές του.

·         Απευθύνουν πρόσκληση σ΄όλους όσοι αγωνιούν για το μέλλον και την προοπτική αυτού του τόπου, διεκδικούν συνειδητά καλύτερους όρους ζωής γι΄αυτούς και τις επερχόμενες γενιές, να συναντηθούν με τους «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»

                                                   «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου