Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Ανοιχτή πόλη και …περίκλειστα μυαλά (για τη δίκη των ειδικών φρουρών στο Μικτό ορκωτό κακουργιοδικείο Άμφισσας)

Η δίκη των ειδικών φρουρών για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου περατώθηκε αισίως. Χωρίς ίχνος «διασάλευσης της έννομης τάξης». Χωρίς παρενέργειες στη ζωή της πόλης. Η ετυμηγορία εκδόθηκε, ανακοινώθηκε. Μαζί με την υπόθεση αποσύρονται και τα φώτα της δημοσιότητας από την Άμφισσα και τους ανθρώπους της.
Τώρα λοιπόν, που η υπόθεση γίνεται σιγά σιγά παρελθόν, αξίζει να θυμηθούμε και να επαναξιολογήσουμε λίγα απ΄ όσα… αλήστου μνήμης σημειώθηκαν στις παραμονές της έναρξης της.
Έγκριτοι συμπολίτες μας, αλλά και -κυριότατα- τοπικοί αιρετοί ιθύνοντες, που ζητούν την επανεπιβεβαίωση του θεσμικού τους ρόλου στις προσεχείς εκλογές, πρωταγωνίστησαν τις μέρες εκείνες σε μια παραμορφωτική για την πόλη και τους ανθρώπους της εκστρατεία ανά το πανελλήνιο, χρησιμοποιώντας το βήμα των αθηναϊκών ΜΜΕ. 
           Σπίλωσαν για τα μικροσυμφέροντα τους την πόλη και την ιστορία της, υπονόμευσαν τον ανθρωπισμό και τη δημοκρατικότητα της και δεν ωρόδησαν να την παρουσιάσουν ως φοβική, υπερσυντηρητική, περιθωριοποιημένη και εν τέλει, ως μη έχουσα επαφή και σχέση με ότι συμβαίνουν γύρω της. Μ άλλα λόγια, να την παραστήσουν ως το «μικρό σπίτι στο λιβάδι». Ίσως γιατί οι ίδιοι νοιώθουν και αυτοπροσδιορίζονται ως τέτοιοι.
Έχοντας μπροστά μας τις αυτοδιοικητικές εκλογές οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» τους παρωθούν να προβούν δημοσίως σε αξιολόγηση της τότε στάσης τους. Ποτέ δεν είναι αργά για αυτοκριτική και αυτογνωσία…
Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ», με αφορμή γεγονότα σαν κι αυτό που επικαθορίζουν την ταυτότητα και το χαρακτήρα του νέου Δήμου, επιθυμούμε να εκφράσουμε όλους όσοι οραματίζονται έναν ανοιχτό Δήμο μη φοβικό, σύγχρονο, ξένο προς τον παλαιοκομματισμό και τη φαυλότητα, που αισθάνεται δυσανεξία να προσαρμοστεί στην προοπτική της θνησιγενούς διαχείρισης της μιζέριας, του επαρχιωτισμού και της γενικευμένης καθίζησης.
Όσοι συμμετέχουμε στη κίνηση «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» σας καλούμε να συναντηθούμε μαζί στη νέα πορεία…


ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Άμφισσα, 16-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου